Pin It

Η δύναμη της φωτογραφίας γάμου μέσα απο τον γάμο της Ελένης & του Νίκου

Έχουν δύναμη οι φωτογραφίες γάμου ;

Τι μπορείς να σπρώξεις με μία φωτογραφία πριν λυγίσει το χαρτί της; Ελάχιστα πράγματα.
Πόση δύναμη μπορεί να έχει, όταν ακόμα και ένα αεράκι μπορεί να την παρασύρει;
«Περίμενε», θα φωνάξει ίσως κάποιος. «Μιλάς για μια τυπωμένη φωτογραφία, η εικόνα της όμως είναι που κρύβει πραγματική δύναμη».

προετοιμασία του γαμπρού

Δίκιο έχετε. Η Εικόνα είναι που μπορεί να αλλάξει ακόμα και έναν άνθρωπο.
Για την εικόνα που καταγράφει ή και δημιουργεί ένας φωτογράφος γάμου θέλουμε πάντα να συζητάμε.
Ποτέ για το υλικό που θα τυπωθεί. Αυτή η φωτογραφία από τον γάμο σας, θα του δώσει ζωή και αξία.

Η Φωτογράφηση γάμου της Ελένης & του Νίκου

Η νύφη μας, η Ελένη, που τυγχάνει να είναι και κόρη της ιδιοκτήτριας του μαγαζιού στο Αιγάλεω όπου στεγάζεται το φωτογραφείο μας, ήξερε γι’ αυτή τη δύναμη.
Ή πάλι, μπορεί να μην ήταν σίγουρη για το πόση δύναμη μπορεί να υπάρχει σε μία εικόνα, αλλά σίγουρα το υποψιαζόταν.
Μου έδωσε αυτήν την αίσθηση από την πρώτη στιγμή που της παρουσίασα άλμπουμ με φωτογραφίες γάμων. Έδειχνε πολύ συγκεντρωμένη στις εικόνες που έβλεπε, και τις παρατηρούσε όσο της εξηγούσα το πώς καταγράφω όλες τις στιγμές της γαμήλιας ημέρας.
Ερχόταν μόνη της όμως. Ήθελα να μπορώ να μεταδώσω τα ίδια πράγματα και στον γαμπρό. Γι’ αυτό της είπα ότι θα ήταν ωραία , έστω και στο τελευταίο ραντεβού μας πριν τον γάμο τους, να έρθει και ο Νικόλας.
«Δεν του αρέσουν, γενικά, οι φωτογραφίες και το στήσιμο».
φωτογράφηση γαμπτού με την μαμά του
Πόσες φορές το έχουμε ακούσει αυτό εμείς οι επαγγελματίες φωτογράφοι γάμου ;
Κατανοούμε πολύ καλά γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό.
Αλλά ξέρουμε ότι, με αυτή τη φημισμένη δύναμη που έχει μία φωτογραφία, και εφόσον ξέρουμε να τη χειριστούμε, μπορούμε να αλλάξουμε γνώμη, αν όχι σε όλους, σίγουρα σε πάρα πολλούς ανθρώπους.
Και να τους κάνουμε να τους αρέσει μία  φωτογραφία με τους ίδιους μέσα.

φωτογραφηση γάμου
Θα λέγαμε, ότι πολλοί που είναι αρνητικά προδιατεθειμένοι να φωτογραφηθούν, έχουν «κακοποιηθεί» φωτογραφικά. Από ανθρώπους που δεν ήξεραν να δημιουργήσουν μία εικόνα.  Λόγω  άγνοιας, προφανώς. Διότι, μία φωτογραφία μπορεί να σου απογειώσει τη διάθεση, μπορεί και να στην καταστρέψει. Δεν είναι όσο εύκολο πιστεύουν κάποιοι, να συνθέσεις μία εικόνα, μία ιστορία, απλά πατώντας ένα κουμπί.

Αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτό το ξέρετε ήδη, εσείς που είστε σε αυτήν την φωτογραφική σελίδα για γάμους και μας διαβάζετε.

Η συνέχεια της ιστορίας κύλισε πραγματικά υπέροχα.

φωτογράφηση της νύφης

νυφικο φόρεμα νυφικα παπουτσια

h-nyfi-kai-to-nyfikoη νύφη με την αδερφή τηςφωτογράφηση της νύφης στο σπίτι των γονιών τηςέξοδος της νύφης απο το σπίτι των δικών τηςη άφιξη της νύφης στην εκκλησία

 

Για εμένα που είχα την ευκαιρία να καταγράψω όμορφες εικόνες της νύφης, από την προετοιμασία της, τους συγγενείς της, την αγαπημένη της γιαγιά που δεν θα ξεχαστεί η αγκαλιά που της έκανε.

h-giagia-kai-h-nyfi

Για την Ελένη που πραγματοποίησε τον γάμο της όπως τον ήθελε.

 

Για τις φωτογραφίες που, φυσικά με τη δική μου βοήθεια, για να παινέψω και λίγο το «σπίτι» μου, ζωντανεύουν με ιδανικό τρόπο όλες τις μοναδικές στιγμές στα σπίτια των μελλόνυμφων, στην άφιξη στην εκκλησία, στον διάκοσμο και στη τέλεση του μυστηρίου, μέχρι και στο πάρτυ που έγινε σε έναν ιδιαίτερο χώρο (Το μπέρδεμα στην Κηφησία) με  φίλους και συγγενείς, όπου θα διασκέδαζαν με μεγαλύτερη άνεση και χαλαρότητα.
φωτογράφηση μυστηρίου γάμου fotografisi-mysthriou-gamouοικογενειακή φωτογράφηση μετά τον γάμοoikogeneiaki-fotografisi-meta-ton-gamo
Ίσως ακούγομαι λίγο υπερβολικός, για τη δύναμη του φωτογράφου και της φωτογραφίας  γάμου, ανθρώπων, φύσης, ή όποιου άλλου θέματος περιέχει.
Καλλιτεχνική φωτογραφία γάμου

fotografisi-tis-nyfis-meta-ton-gamo

Όλα αυτά όμως δεν θα τα έλεγα, αν δεν είχε αλλάξει γνώμη ο Νικόλας ο γαμπρός και δεν καταλήγαμε να κάνουμε και φωτογράφιση NextDay –Επόμενης ημέρας.
Τι σου είναι αυτή η Δύναμη της φωτογραφίας, έτσι ?
Κανείς δεν μπορεί να της αντισταθεί!
fotografos-gamou

ο πρώτος χωρος των νεονύμφων η δεξίωση του γάμου

 

fotografisi-apo-gamhlia-deksiosi

o-xoros-ths-nyfis-me-ton-mpampa-ths

Φωτογραφία γάμου by Χρήστος Αγγελίδης

 Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*